Alexander-asema Tietoinen Oy
Koulutie 4 A 2
35300 Orivesi
050-59 22 439
enni.lakkala@tietoinen.fi

2021 Koronaa, etävierailuja ja 12. valmistunut

Talvilukukaudella opettajakoulussa opiskelivat

Kaisa Maula kahdeksatta lukukauttaan
Minna Kiipula neljättä lukukaukauttaan
Vastaavana kouluttajana toimi Enni Lakkala
Nimettynä assistenttina Seija Varkila

Talvilukukausi oli koronauutisten värittämä niinpä Kaisan harjoitusoppilaat olivat etätöissä tai eläkkeellä olevia. Jakson aikana osallistuimme Finstatin järjestämään Jean Fisherin etäluentoon. Jaksolla tutkailimme äänenkäyttöä perustyön ohella. Opiskelijat tekivät opetuskansiot peruskäsitteistä ja anatomiasta. Man´s Supreme Inheritance luettiin loppuun. Kaisa löysi hienoja oivalluksia kirjasta opetustyötään varten.

Kevätlukukaudella opettajakoulussa opiskelivat

Kaisa Maula yhdeksättä lukukauttaan
Minna Kiipula viidettä lukukaukauttaan
Vastaavana kouluttajana toimi Enni Lakkala
Nimettynä assistenttina Seija Varkila

Kevätlukukaudella tutkimme perustyön lisäksi ratsastusta, maalausta ja hiukan uintiakin liikkeen koordinaation herättelijänä ja Alexander-tekniikan keinoja ja perusproseduureja eri ikäisiä ihmisiä opetettaessa. Käytimme myös Marjory Barlowin kirjaa lukukirjana proseduurian syventämiseksi. Kävimme Lempäälässä ratsastustallilla seuraamassa Kaisan opetustyönäyttöä oppilaansa Katjan ja Riku-hevosen kanssa. Karen Wentworth ei päässyt moderoimaan koronarajoitusten vuoksi, mutta hän oli useaan kertaan etäyhteydessä koululle ja seurasi niin valmistuvan Kaisan kuin toista vuotta opiskelevan Minnan työskentelyä. Finstatin moderaattori Vertti Pöllänen kävi moderoimassa viimeisellä viikolla 8.6. ja viikon lopuksi 11.6.2021 juhlittiin koulun 12:tta opettajaksi valmistunutta Kaisa Maulaa. Juhla pidettiin varmuuden vuoksi ulkona teltassa vain ihanat Kaisan ja muidenkin valmistamat ruoat haettiin sisätiloista. Juhlassa vieraili useita Alexander-tekniikan opettajia mm. Riitta-Liisa Helminen, Tiina Lähteenmäki, Helena Markula ja tietysti koulun oma väki ja yksi Kaisan harjoitusoppilaista Paula. Oppilaiden ja opettajien aveceja oli myös juhlahumua, dekoraatiota ja telttaa nostamassa. Ikimuistoinen juhla. Onnea uudelle kollegalle.

Kesäkursseista toteutuivat Elämää proseduurissa ja Alexander-konkarin kuppi -kurssit, joille myös Minna osallistui ja Kaisa Maula assisteerasi ensimmäistä.

Syyslukukaudella opettajakoulussa opiskelivat

Minna Kiipula kuudetta lukukaukauttaan
Vastaavana kouluttajana toimi Enni Lakkala
Nimettynä assistenttina Seija Varkila

Lukukausi alkoi koronauhan rasittamana käsiä pestessä ja naamarit päässä mutta vähitellen Minnalle alkoi tulla taas harjoitusoppilaita, jotkut jopa kokonaiseksi päiväksi ja koulutyö pääsi alkuun. Lokakuun alussa koululla vierailivat koulutarkastajat Tiina Syrjä ja Laura Partanen. Kaisa Maula kävi kerran viikossa työskentelemässä koululla ja Steven Hallmark piti puheeseen ja äänenkäyttöön liittyvää kurssia kaksi päivää marraskuun alussa. Syksyn projektit liittyivät maalaukseen ja ilmaisuun sekä äänenkäyttöön. Suunniteltu Alexander-tekniikan soveltaminen opintoryhmän kanssa työskentelystä jäi toiselle lukukaudelle koronauhan takia.