Alexander-asema Tietoinen Oy
Koulutie 4 A 2
35300 Orivesi
050-59 22 439
enni.lakkala@tietoinen.fi

Vuosi 2016 syvenevää oppimista, yhteistyötä ja eriytettyä opetusta

Talvilukaudella 2016 opiskelivat

Marjo Lehtinen seitsemännellä lukukaudellaan

Anne Pulksten neljännellä lukukaudellaan

Sari Savikurki ensimmäisellä lukukaudellaan

Talvilukukaudella 2016 opettajakoulussa opettivat

Enni Lakkala (vastaava kouluttaja, HoT),

Hannele Kiikkala (nimetty assistentti).

Talvilukaukausi lähti aloittavan opiskelijan myötä tekniikan perustan tarkastelulla, mutta jakson lopussa tutkailtiin projektina jo myös selkäuintia. Anne uudisti naisvoimistelun joukkuekilpailun SM-kultamitalinsa Mäntsälän voimistelijoiden kanssa lähes maagisella esityksellä. Koulussa vierailivat opettajat Tuula Hietala ja Helena Markula.

Kevätlukaudella 2016 opiskelivat

Marjo Lehtinen kahdeksannella lukukaudellaan

Anne Pulksten viidennellä lukukaudellaan

Sari Savikurki toisella lukukaudellaan

Kevätlukukaudella 2016 opettajakoulussa opettivat

Enni Lakkala (vastaava kouluttaja, HoT),

Hannele Kiikkala (nimetty assistentti).

Koulussa vierailivat opettajat Helena Markula, Ritva-Liisa Rentto ja Mervi Martikainen. Finstatin ensimmäinen opettajakoulutuskomitean koulutarkastuskäynti hoitui Katri-Mari Ruonalan ja Matti Luodon luotsaamana huhtikuussa.

Kevätlukukaudella tehtiin monta projektia perusopiskelun lisäksi: tutkimme maalaamisen kautta silmän-mielen-käden-kehon koordinaatiota, pidimme erityisen äänijakson, jossa kuiskattu a(h) sai uusia näkökulmia, teimme myös mittavan projektin yläasteen terveystiedon opettajan Minna Löytty-Rissasen ja 7.luokkien oppilaiden kanssa itsetunto/itsetuntemus teeman pohjalta. Projektityöhön osallistui myös opettaja Helena Markula. Tämän tyyppisten vierailujen toivottiin jatkuvan perinteenä edelleenkin. Lukukauden lopussa palasimme krooliuinnin kuivaharjoitteluun, jonka viimeisellä viikolla päätimme nosteen, vastuksen, sukellusrefleksin, liu´un, hengityksen, liikkeen ajoituksen ym. tutkimisella altaassa.

Anatomian osuudessa mietimme erityisesti aivohermojen kulkua ja tehtäviä ohjauksessa. Marjo Lehtinen jatkoi harjoitusoppilaiden kanssa ja koululla vieraili myös opiskelijoita, joiden kanssa tehtiin valvotusti ja ohjatusti pienimuotoista työtä yhdessä.

Kesä-heinäkuun taitteessa 2016 toteutuivat Alexander-tekniikan suven kurssit Plastinen aistitaju, Alexander Tietoinen, Vuolas ääni – flow ja Värinä on liike www.tietoinen.fi/kurssit

Syksyllä 2016 aloitamme opiskelun 19.9., jolle uudet opiskelijat voivat hakea kesän aikana, tammikuun 9. päivä alkavalle jaksolle voi hakea syksyn aikana www.alexander-oko.tietoinen.fi sivujen kautta.

Opettajakoulun alkuvuosien kuviin voi kurkistaa koulun facebook-sivuilla ja saa tykätäkin :)

Syyslukaudella 2016 opiskelivat

Marjo Lehtinen yhdeksännellä lukukaudellaan

Anne Pulksten kuudennella lukukaudellaan

Sari Savikurki kolmannella lukukaudellaan

Syyslukukaudella 2016 opettajakoulussa opettivat

Enni Lakkala (vastaava kouluttaja, HoT),

Hannele Kiikkala (nimetty assistentti).

Koulussa vierailivat opettajat Tuula Hietala ja Seija Varkila. Karen Wentworthin moderointi pidettiin 26.-28.10.2016, uutta moderoinnissa oli se, että se tapahtui Finstatin alaisuudessa.

Syyslukukaudella tehtiin useita soveltavia projekteja perusopiskelun lisäksi. Osallistuimme kansainväliseen ”Smart phone! Smart posture?” IAAW-viikkoon lokakuussa. Kuvasimme Puhelimilla Äly ja Tön videon ja julkaisimme sen Facebookissa. Teimme Alexander-tekniikan esittelypolun Oriveden kirjastoon. Muutama vaeltaja kulki sen ohjattuna läpi ja sai opastusta itsen käyttönsä kysymyksiin. Toimittaja Anne Kotipuro teki teemaviikosta pienen jutun Oriveden Sanomiin. Kokosimme myös lehti- ja videomateriaalia tekstariniska, someniska ja Tech Neck –teemoilla oman oppimisemme tueksi.

Uintiprojektimme teemana oli krooli: kuivaharjoittelimme uintirefleksien herättämiseen mm.. hengittäminen veteen ja liuku, nosteeseen, vastukseen ja veden kanssa ajoituksellisesti sopusoinnussa liikkumiseen liittyviä asioita ja allaspäivä oli 11.11. Krooliuinti heräsi opiskelijoiden tietoisuuteen ja taitoihinkin.

Kuljimme myös ihmisen lajikehityksen ja yksilökehityksen vaiheita Dart-proseduurien kautta ja sovelsimme sitä liikkeen ohjaukseen. Sovelsimme opittua käytäntöön mm. Anne Pulkstenin entisten työkaverien tullessa tutustumaan kouluun ja tekniikkaan. Anatomian osuudessa tutkimme ryhtimekanismien toimintaa, aineenvaihduntaa, ruoansulatusta ja hengittämistä.

Syyslukukauden lopussa Marjo Lehtinen valmistui Alexander-tekniikan opettajaksi ja juhlistimme sitä 25.11. Anne Kotipuro Oriveden Sanomista teki lehtijutun ja Marjon harjoitusoppilaita ja Ritva-Liisa Rentto ja Tuula Hietalakin tuli työskentelemään ja kilistämään Marjon juhlaan. Onnea Marjo, Espoo saa uuden opettajan.