Alexander-asema Tietoinen Oy
Koulutie 4 A 2
35300 Orivesi
050-59 22 439
enni.lakkala@tietoinen.fi

2020 Moderointi, korona ja 11. valmistunut

Talvilukukaudella opettajakoulussa opiskelivat:

Minna Kiipula toista lukukauttaan

Tiina Lähteenmäki kahdeksatta lukukauttaan

Kaisa Maula viidettä lukukauttaan

Vastaavana kouluttajana toimi Enni Lakkala

Nimettynä assistenttina Seija Varkila

Talvijaksolla 17.-19.2. kävi koulun moderaattori Karen Wentworth Lontoosta tekemässä moderoinnin ja koulu vieraili 7.-8.3. Finstatin kutsuman Gal Ben Orin kurssilla Tampereella juuri ajoissa ennen korona epidemiaa. Moderoinnin jälkeen sekä Tiinalla että Kaisalla alkoi käydä harjoitusoppilaita mutta jakson lopussa jouduimme siirtymään kolmeksi päiväksi etäkouluun, kun Oriveden koulut suljettiin koronan takia. Jaksolla ehdimme käydä uimahallissa Shaw-metodin tutkailussa, teimme äänenkäytön tutkailuja ja syvensimme Dart-proseduurien tuntemusta myös lukulomalla.

Kevätlukukaudella opettajakoulussa opiskelivat

Tiina Lähteenmäki yhdeksättä lukukauttaan

Kaisa Maula kuudetta lukukauttaan

Vastaavana kouluttajana toimi Enni Lakkala

Nimettynä assistenttina Seija Varkila

Jouduimme aloittamaan koulun luku-etäjaksolla koronaepidemian takia. . Koulun odotettu opiskelijamäärä puolittui samasta syystä. Simmonsin kirja aukaisi etänäkin polkuja lajikehityksen ilmenemiseen yksilökehityksessä. Palasimme vain kahden viikon etäopiskelun jälkeen lähiopetukseen koronasäännösten tarkennuttua. Jakson lopulla alkoi taas käydä harjoitusoppilaitakin. Tiina piti harjoitusluennot ja ratsastajien istunnan sanallisen ohjauksen etäjakson aikana Pälkäneellä. Ratsastusoppilaat olivat innoissaan. Kävimme seuraamassa kouluna Tiinan taidokasta johdantokurssia etäjakson aikana käsidesit ja koronaetäisyysmitat matkassamme. Kävimme kesäkuun alussa yhden harjoitusoppilaan luona Västilässä pitämässä istunta- ja ratsastustuokiot Aulikin Vauhti-hevosen kanssa. Opiskelijat pitivät hienot esitelmät Alexanderin viimeisestä kirjasta, jonka siirsimme itseopiskeluun, jotta praktisen työn osuus täyttyisi koronasta huolimatta. Lukukauden lopussa Karen Wentworth osallistui etänä koulutyöhön vielä muutamana päivänä ja saimme onnitella Tiina Lähteenmäkeä valmistumisesta. Juhla pidettiin Tiinan kotona Kangasalla 12.6. Alexander-opettajien ja ystävien kesken. Onnea Tiina.

Kesäkurssia pyydettiin tänäkin vuonna ja pidimme heinäkuun alussa pienen ja intensiivisen viisipäiväisen Konkarikurssin. Korona pysyi poissa.

Syyslukukaudella opettajakoulussa opiskelivat

Kaisa Maula seitsemättä lukukauttaan

Minna Kiipula kolmatta lukukaukauttaan

Vastaavana kouluttajana toimi Enni Lakkala

Nimettynä assistenttina Seija Varkila

Syksy lähti liikkeelle perustyön tutkailulla. Haaveena oli tehdä projekti Alexander Tietoisuusviikolla, mutta se jäi haaveeksi koronatilanteen kiristyttyä. Tutkimme liikkeen ohjausta ja koordinointia maalauksen ja uinnin kautta. Kaisalla kävi harjoitusoppilaita hengityssuojavarusteissa ja käsiä pestiin joka käänteessä. Koululla vierailivat Laura Partanen ja Matti Luoto koulutarkastajina sekä Tiina Lähteenmäki opettajavierailijana. Perustyön opiskelu oli keskiössä.